0 termék
0 Ft
 
 
A méhpempő hatásai az emberi szervezetre

Méhpempő hatása az emberi szervezetre

méhpempő hatása A méhpempő egy 100 %-ban természetes anyag, amely számtalan jótékony hatással bír. Erősíti immunrendszerünket, ellátja a szervezetet a legszükségesebb ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így sokkal hatékonyabban állunk ellen a különböző betegségeknek, télen kisebb esélyes fázunk meg, nyáron pedig nem kapunk el mindenféle fertőzést a strandon.

Igazi vitaminbomba

A méhpempő a dolgozó méhek vajszínű garatmirigy-váladéka, ezzel táplálják az egész kolónia fenntartásáért felelő királynőt, amely akár tízszer olyan sokáig is él, mint a dolgozók.

Nem meglepő tehát, hogy a méhpempőt csodaszernek, "életelixírnek" tartják, amely rengeteg betegség megelőzésére és kezelésére alkalmas. Rengeteg B1 vitamin, B2 vitamin, B3 vitamin, B5 vitamin, B6 vitamin, B9 vitamin és a B12-vitamint, kalciumot, káliumot, vasat, rezet, mangánt és cinket tartalmaz. A méhpempő B-vitamin-tartalma sokkal magasabb, mint a vitaminokban közismerten gazdag sörélesztőé. A B1-vitamin a megfelelő izomműködésért és a szénhidrát-anyagcsere szabályozásáért felelős, a B2-vitamin a vérképzésben, plusz az un. szöveti légzésben és a méregtelenítésben játszik fontos szerepet, a B3-vitamin májvédő hatású, illetve csökkenti a koleszterinszintet és az érszűkület esélyét. A B5- és a B6-vitamin a zsírsavak és a szénhidrátok lebontásában működik közre, a B9-vitamin a DNS-szintézisben játszik szerepet, a B12-vitamin pedig a vörösvérsejtek képzésében illetve érésében.

Jótékony hatások

A méhpempőben megtalálható 10–HDA sav fontos baktériumölő, vírusölő és gombaölő hatóanyag. E mellett még felfedezhető az acetilkolin is, mely az idegsejtek közötti ingerületátvitelért felelős. A kálcium a csontok egészsége miatt fontos; a nátrium, kálium a szervezet folyadékháztartását szabályozza, a vas a vérképzésben játszik fontos szerepet. A cink erősíti a sejtmembránt, a réz baktérium-, gomba- és vírusölő, illetve a csontok plusz a bőr és a porcok egészségében játszik fontos szerepet. A mangán számos enzim működéséhez szükséges, illetve szabályozza az anyagcsere-folyamatokat, csökkenti a rákos megbetegedések és a szívinfarktus esélyét.

E számos fontos hatóanyag jóvoltából a méhpempő az immunrendszer erősítése mellett többek között javítja a memóriát, megkönnyíti a koncentrációt, rendszabályozza a menstruáció ciklusát, rendben tartja az izmokat és az idegeket, megnöveli a teherbeesés esélyét, segít szembeszállni a stresszel, segíti az emésztést, és magas kalciumtartalma miatt akár még a csontritkulást is kezelhetjük vele.

A méhpempőt sikerrel alkalmazzák vizsgára készülő diákok, hiszen javítja a koncentrációt és a memóriát. Álmatlanságban szenvedőknek is hasznos segítőtárs, ugyanis megnyugtatja a feszült idegeket, ám egy nyugtató vagy altató gyógyszerrel ellentétben nem kell attól félnünk, hogy rászoknánk.

Fogyókúrázók, méregtelenítő kúrát tartók szintén alkalmazhatják, mert szabályozza a zsír- és szénhidrát-anyagcserét, segíti az emésztést és a méreganyagoktól való megszabadulást. Vastartalma miatt vérszegénységben szenvedők számára is ideális, hiszen a vas a vér fontos összetevője, ráadásul a vörösvértest egyik alkotóeleme.

Sikerrel használják csontritkulásos betegek is. A rendszertelen menstruációjuktól szenvedő nőknek is érdemes kipróbálniuk, hiszen a tapasztalatok alapján normalizálja a ciklust.

Babaváró párok hasznos segítőtársa a méhpempő: több olyan nő kipróbálta, aki korábban évekig hiába szeretett volna teherbe esni, a pempő szedését követően viszont néhány hónappal sikerült. A méhpempő szedését követően megnő a teherbeesés esélye.

A tiszta méhpempő természetes anyag, tehát, ha ezt szedjük, biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen vegyszert nem viszünk be a szervezetünkbe. Így akár gyermekek is szedhetik, multivitamin-készítmények helyett. Érdemes egy két-három hónapos kúrát tartani, és némi kihagyás után ezt megismételni.

 
Frissítse böngészőjét! Letöltés