0 termék
0 Ft
 
 
Ismerje meg a méhpempő fajtáit és formáit

A méhpempő fajtái

A tiszta méhpempő egy száz százalékban természetes anyag, a dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, amellyel a hosszú életű és hihetetlenül termékeny méhkirálynőt táplálják. A méhpempő fehérjét, egyszerű cukrokat, zsírsavakat, pro-hormonokat, vizet, enzimeket, ásványi anyagokat és különböző antibiotikus anyagokat tartalmaz. Rendszeres szedésével erősíthetjük immunrendszerünket, megelőzhetjük vagy gyógyíthatjuk a csontritkulást, kezelhetjük az álmatlanságot, és amennyiben babát szeretnénk párunkkal, akár pár hónap után teherbe eshetünk. A sokak által csodaszernek és életelixírnek tartott méhpempőnek a tárolás és tartósítás szempontjából több fajtája létezik.

Friss méhpempő

friss bio méhpempőA tiszta méhpempő - amit mi is forgalmazunk - száz százalékban természetes anyag, tartósítószert és egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, használatával nem szennyezzük a szervezetünket kemikáliákkal. A méhpempőt gyermekek elől elzárt, sötét, száraz helyen, hűtőszekrényben, öt Celsius-fok alatti hőmérsékleten, légmentesen lezárva kell tartani úgy, hogy fémekkel ne érintkezhessen. Az üveg egy fém tetővel záródik, azonban ennek belső része védőréteggel van bevonva, ennek köszönhetően nem oxidálódik. A friss méhpempőt körülbelül egy éven belül ajánlott felhasználni, a doboz alján jelölt lejárati időn túl jótékony hatása már nem garantálható, hiszen nem tartalmaz semmilyen tartósítószert.

Bio méhpempő

Ellenőrzött ökológiai gazdaságból származik, melynek szigorú követelményrendszernek kell eleget tennie, az ára ennek mérten is jóval magasabb. Az Európai Unióban a biotermékeket a címkéjükön található zöld EU-s ökológiai logóról, az "ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból" feliratról, illetve az ellenőrzést végző szervezet nevéről és kódszámáról ismerhetjük fel.

Mézben tartósított méhpempő

méhpempős méz A méz régóta kedvelt tartósító anyag, a méhpempő tartósítására kristályos formában (krémméz) a legmegfelelőbb. A méhpempőt a krémméz egyenletesen elosztva tartja, így az nem válik ki belőle, és biztosan nem érintkezik a levegővel. A keverésnél kb. 5 százalékos méhpempő arányt alkalmazzunk, és időnként keverjük át a pempős mézet, hogy jól összedolgozzuk.

Így a pempő szedése is kellemesebb, hiszen mézzel keverve nem érezzük jellegzetes ízét. Amennyiben hűtőszekrényben tároljuk, a pempős méz sokáig megőrzi jótékony tulajdonságait. Adagolásánál ügyeljünk rá, hogy a napi adagszámításnál, vegyük figyelembe a valós méhpempő tartalmat.

 

Mélyhűtött méhpempő

A mélyhűtés (-20C° alatt) az egyik legegyszerűbb és egyben a legjobb tartósítási eljárás. Amennyiben hosszabb ideig kívánjuk tárolni, a mélyhűtött pempő évekig képes megőrizni jótékony hatásait, melyet ezáltal sokáig élvezhetünk.

Liofilizált méhpempő

Liofilizált méhpempőliofilizálás, azaz fagyasztva szárítás eljárását a gyógyszeripar előszeretettel alkalmazza, azonban a szakértői vélemények máig megoszlanak azzal kapcsolatban, károsítja-e ez az eljárás a pempő jótékony tulajdonságait.

Az eljárás során a friss méhpempőt alacsony hőmérsékleten üvegekbe mérik, majd egy órán át a liofilizáló berendezéssel –30 Celsius-fokon vákuum alatt lefagyasztják.

Ezután egy szublimáló helyiségben három órán át pihentetik, majd megkezdik a melegítést. A +45 Celsius-fokos hőmérsékleten a pempőben található jég szublimálódik. Ezután újra egy –50 Celsius-fokosra hűtött berendezésben kondenzálják. Az elkészült liofilizált méhpempő sárgás színű, mikrokristályos szerkezetű, sötét üvegben tárolják. Evvel az eljárással 3kg friss méhpempőből, 1kg liofilizált méhpempő por nyerhető. Az ára ennek mérten is minimum háromszorosa azonos tömeg esetében, mivel a friss méhpempő megközelítőleg 66%-os víztartalommal rendelkezik, melynek a 95%-a ezen eljárással eltávozik.

Méhpempőtabletta és -kapszula

Méhpempő kapszula és tabletta A méhpempőt tabletta vagy kapszula formájában is alkalmazhatjuk, használata így kényelmesebb, mint friss állapotban, hiszen csak egyszerűen be kell vennünk egy-egy szemet. Sajnos a forgalomba lévő termékek jó részénél, jelentős állományjavító és egyéb segédanyagot alkalmaznak, egy rész a könnyebb kezelhetőség, illetve  alacsonyabb árképzés elősegítése érdekében.

A friss termékek alkalmazása mindig hatékonyabb, mint a feldolgozottaké, de aki számára a friss méhpempő jellegzetes íze nagyon zavaró, a tabletta vagy kapszula is hatásos lehet.

 
Frissítse böngészőjét! Letöltés